Followers

Apr 6, 2018

[CA] Chithirai Tamil New Year Awards 2017 / சித்திரை தமிழ் புத்தாண்டு விருதுகள் 2017


Chief Minister, Mr. Edappadi K. Palaniswami presented Chithirai Tamil New Year Awards to eminent Tamil scholars and institutions that made noted contribution for the development of Tamil, its literature, grammar and related archaeology and epigraphy
Chithirai Tamil New Year Awards 2017
#
Award
Winner
1
Tamizhthai Award 2017
Bengaluru Tamil Sangam
2
Kabilar Award 2017
K. V. Balasubramanian
3
U. Ve. Sa. Award 2017
S. Krishnamoorthy
4
Kamabar Award 2017
Sugi. Sivam
5
Sollin Selvar Award 2017
Vaigaiselvan
6
G. U. Pope Award 2017
K. Rajeswari Kothandam
7
Umaruppulavar Award 2017
Haji M. Mohammad Yusuf
8
Elangovadigal Award 2017
V. Nallathambi
9
Amma Literary Award 2017
M. S. Sri Lakshmi
10
Chief Minister’s Tamil Computing Award 2016
R. Doraipandi
World Tamil Sangam Awards 2016, 2017
11
Literary Award 2016
N. Andiappan (Singapore)
12
Grammar Award 2016
Benjamin Lobo (France)
13
Linguistic Award 2016
Subashini (Germany)
14
Literary Award 2017
Chandrika Subramanian
(Australia)
15
Grammar Award 2017
Ulrike Nicholas (Germany)
16
Linguistic Award 2017
Mahadeva Iyer Jayarama Sarma

Tamizhathai Award: Rs. 5 lakh + a shield + a citation + a shawl
Awards from 2 – 10: Rs. 1 lakh + a gold medal + a citation + a shawl
Awards from 11 – 16: Rs. 1 lakh + a citation + a shawl





சித்திரை தமிழ் புத்தாண்டு விருதுகள் 2017
#
விருது
வென்றவர்கள்
1
தமிழ்த்தாய் விருது 2017
பெங்களூரூ தமிழ்ச் சங்கம்
2
கபிலர் விருது 2017
K. V. பாலசுப்ரமணியன்
3
உ. வே. சா. விருது 2017
S. கிருஷ்ணமூர்த்தி
4
கம்பர் விருது 2017
சுகி. சிவம்
5
சொல்லின் செல்வர் விருது 2017
வைகைசெல்வன்
6
G. U. போப் விருது 2017
K. ராஜேஸ்வரி கோதண்டம்
7
உமறுப்புலவர் விருது 2017
ஹாஜி M. முகம்மது யூசுப்
8
இளங்கோவடிகள் விருது 2017
V. நல்லத்தம்பி
9
அம்மா இலங்க்கிய விருது 2017
M. S. ஸ்ரீ லட்சுமி
10
முதல் அமைச்சர் கணினித் தமிழ் விருது 2016
R. துரைபாண்டி
உலகத் தமிழ் சங்க விருதுகள் 2016, 2017
11
இலக்கிய விருது 2016
N. ஆண்டியப்பன் (சிங்கப்பூர்)
12
இலக்கண விருது 2016
பெஞ்சமின் லெபோ (பிரான்சு)
13
மொழியில் விருது 2016
சுபாஷினி (ஜெர்மனி)
14
இலக்கிய விருது 2017
சந்திரிகா சுப்ரமணியன்
(ஆஸ்திரிலேயா)
15
இலக்கண விருது 2017
உல்ரிகே நிகோலஸ் (ஜெர்மனி)
16
மொழியில் விருது 2017
மகாதேவ ஐயர் ஜெயராமசர்மா



No comments:

Post a Comment